Η Τραχανά Σπυριδούλα σπούδασε Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της αλλά και μετά την ολοκλήρωσή τους απασχολήθηκε εθελοντικά σε δομές ψυχικής υγείας (ψυχιατρικές κλινικές, δομές ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης) στη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα και τη Λέρο.

Από το 2010 έως σήμερα είναι συνεργάτιδα στο Κέντρο Συστημικής Θεραπείας και Συμβουλευτικής (Κε.Συ.Θε.Σ), όπου και εκπαιδεύτηκε στη Συστημική-Οικογενειακή Θεραπεία. Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού στα πλαίσια προγραμμάτων του ΙΝΕΜΥ ΕΣΕΕ και του ΙΝΕ ΓΣΕΕ και από τον Ιούνιο του 2016 μέχρι σήμερα ως ψυχολόγος στην ΑΡΣΙΣ-Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα στην περιοχή της Ηπείρου.

Ασχολείται κυρίως με την οργάνωση ψυχοκοινωνικών δράσεων για τους πρόσφυγες καθώς και με την ψυχολογική υποστήριξη κλινικών περιπτώσεων. Συνεχίζει να επιμορφώνεται παρακολουθώντας σεμινάρια, συνέδρια, ημερίδες από το χώρο της ψυχολογίας και της συμβουλευτικής και είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων.

  • 2651070434
  • kesythes@gmail.com