Η Ελευθερία Τσίτου γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Γιάννενα. Σπούδασε φιλοσοφία, παιδαγωγική και ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, όπου και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Παιδαγωγική & Ψυχολογία. Από το 2010 και μέχρι σήμερα συνεργάζεται με την κα. Βασιλική Παπαδιώτη-Αθανασίου στο Κέντρο Συστημικής Θεραπείας και Συμβουλευτικής, όπου και εκπαιδεύτηκε στη συστημική-οικογενειακή θεραπεία. Επίσης, έχει ειδικευθεί στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό στην ΑΣΠΑΙΤΕ, στο Personal Life Coaching στο Athens Coaching Institute και είναι εξωτερική συνεργάτης του προγράμματος Αριάδνη που αφορά στον εθισμό των εφήβων στο διαδίκτυο.

Έχει εργαστεί ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων στα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων και στις Σχολές Γονέων του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και ως εκπαιδεύτρια/κοινωνική φροντίστρια Ειδικής Εκπαίδευσης στο Οικοτροφείο «Νέα Αρχή» της TACT HELLAS. Επιπλέον, εργάστηκε ως παιδαγωγός στην Κιβωτό του Κόσμου, στο παράρτημα της Πωγωνιανής στην Ήπειρο. Ακόμη, έχει εργαστεί ως Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού στα πλαίσια προγραμμάτων του ΙΝΕΜΥ ΕΣΕΕ και του ΙΝΕ ΓΣΕΕ.

Από τον Ιούνιο του 2016 εργάζεται στην ΑΡΣΙΣ-Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων στα πλαίσια δράσεων για το προσφυγικό ζήτημα στην περιοχή της Ηπείρου, όπου από το Δεκέμβριο και έπειτα ανέλαβε το ρόλο της Συντονίστριας Πεδίου. Από το Μάιο του 2017 είναι μέλος της Κοινσεπ Συν-Θέτω. Έχει προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της στο ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, στο Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας και Ιπποθεραπείας Ιωαννίνων, σε Ξενώνα Ψυχιατρικών Ασθενών Ν. Χατζηκώστα Ιωαννίνων και είναι εθελόντρια στο Περιφερειακό Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Έχει παρακολουθήσει πληθώρα εκπαιδευτικών προγραμμάτων και σεμιναρίων για την Ειδική Αγωγή, την Ψυχολογία, τη Συμβουλευτική και την Εκπαίδευση. Είναι μέλος της Ελληνικής και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συμβουλευτικής.

  • 2651070434
  • kesythes@gmail.com