Ψυχολογική και Συμβουλευτική Υποστήριξη

Η συστημική ψυχοθεραπεία έχει φανεί ότι είναι αποτελεσματική σε ένα μεγάλο εύρος προβλημάτων (ψυχοσωματικά προβλήματα, φοβίες, άγχος και κρίσεις πανικού, κατάθλιψη και άλλες κλινικές διαταραχές, δυσκολίες στις σχέσεις παιδιών και εφήβων, ζευγαριού, θέματα οργάνωσης και συνεργασίας στο επαγγελματικό περιβάλλον, κ.ά.).

Βασική θέση στην αντιμετώπιση των ποικίλων ψυχολογικών προβλημάτων και δυσκολιών αποτελεί η αρχή ότι τα προβλήματα διαμορφώνονται μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο στο οποίο ζει το άτομο και δεν αποτελούν ατομική του υπόθεση. Ως εκ τούτου διερευνώνται ποικίλοι παράγοντες που μπορεί να συνδέονται με το πρόβλημα, όπως οι σχέσεις του, και ιδιαίτερα στην οικογένεια, οικονομικοί και πολιτισμικοί παράγοντες, εμπειρίες από την παιδική ηλικία, αξιακό σύστημα και ευαισθησία του ατόμου.

Στόχος της θεραπείας είναι το άτομο που αντιμετωπίζει δυσκολίες να δει τη σχέση του με όλους αυτούς τους παράγοντες και τη μεταξύ τους αλληλεπίδραση που τον επηρεάζουν και με τη βοήθεια του θεραπευτή να αποκτήσει διαφορετικό τρόπο αντίληψης και αντιμετώπισης των καταστάσεων. Με αυτή τη φιλοσοφία το Κε.Συ.Θε.Σ. παρέχει ψυχολογική και συμβουλευτική υποστήριξη σε:

  • Άτομα
  • Ζευγάρια
  • Οικογένειες
  • Ομάδες
  • Οργανισμούς / Επιχειρήσεις

Επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά ή μέσω e-mail.

 

Συμβουλευτικές Συνεδρίες

Το Κε.Συ.Θε.Σ. στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης των τελειόφοιτων του επαγγελματικού προγράμματος εκπαίδευσης στη Συστημική-Οικογενειακή Θεραπεία, προσφέρει έναν αριθμό συμβουλευτικών συνεδριών με χαμηλό κόστος και για περιορισμένο αριθμό ατόμων που επιθυμούν υποστήριξη και αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες (φοιτητές, άνεργοι, ευπαθείς ομάδες)..

Την εποπτεία των  συμβουλευτικών συνεδριών έχουν άτομα με κλινική εμπειρία και απευθύνονται σε άτομα, ζευγάρια και οικογένειες.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.